NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2020-2021

In Geen categorie by Frouke SlagerLeave a Comment

Seizoen 2020-2021 zit erop. Wat een bewogen seizoen is het geweest. Deze nieuwsbrief is een korte terugblik op het seizoen.

Seizoen 2020-2021 en corona

In augustus 2020 begonnen we het seizoen met frisse en goede moed. Helaas kwam corona hier tussen en kwam al gauw het bericht dat er geen wedstrijden gedaan konden worden. Al met al een streep door dit seizoen. Een gedeelte van het seizoen hebben we nog wel in de gymzaal kunnen trainen, maar ook hebben we buitenlessen georganiseerd voor de leden, waarbij we steeds afhankelijk waren van het weer. Het weer in Nederland kan onvoorspelbaar zijn. Daarnaast zijn er ook onlinelessen geweest.

Opschoonactie

Op 26 maart hebben de jeugdleden Hallum weer een stukje schoner gemaakt en zo’n 4 kilometer gelopen. Als bedankje kreeg iedereen wat lekkers. Super dat jullie dit gedaan hebben, nogmaals bedankt!

Online acrowedstrijd

Voor de acromeiden is er op 27 maart een online acrowedstrijd geweest georganiseerd door Turn- en Gymsport Dokkum. Ook zo toch weer een beetje samen te zijn en het teamgevoel weer even te krijgen. Het was een leuke wedstrijd waarbij Iris, Anna en Brechtje goud wonnen bij de junioren E en alle andere teams zijn 2de geworden en hebben ook allemaal een medaille gekregen. Een leuke en spannende ervaring. De juryleden waren Maaike, Trynke en Menke.

Jazz

Bij jazz is er gestart met een nieuwe groep meisjes uit groep 1 t/m 3. Hier zijn inmiddels 4 meisjes enthousiast gestart met dansen. Na de zomer gaan zij weer lekker door en er kunnen nog meer meiden bij. De eerste twee lessen zijn gratis en t/m 6 jaar is het mogelijk om gebruik te maken van een strippenkaart. Kom jij er ook bij?

Daarnaast start na de zomer mix 1, een groep oud-jazzdansers.

Helaas heeft de oudste meidengroep aangegeven te willen stoppen met jazz vanwege onder andere studie. Jammer dat jullie stoppen, heel veel succes verder!

Bodygym

De groep dames is na het vertrek van Marianna Dijkstra gestart met Johanna en eind mei heeft Minke deze groep overgenomen. We zijn erg blij dat Minke dit nu doet en dat de dames iedere donderdagochtend nog lekker kunnen bewegen.

Afscheid juf Johanna

Helaas heeft juf Johanna aangegeven dat ze na de zomer niet meer terug zal komen om op donderdag les te gaan geven. Dit vinden wij natuurlijk erg spijtig, maar we respecteren haar keus. Johanna bedankt voor alles en veel succes met alles wat je nog gaat doen!

Afscheid meester Jeroen

In 2011 is Jeroen bij Turnlust gekomen om Ingrid te helpen tijdens de lessen en is hij vaak ook mee geweest als begeleider bij de wedstrijden. Tien jaar lang is hij de steun en toeverlaat geweest van Ingrid en zijn de kinderen erg gesteld geraakt op hem. Hij heeft de beslissing genomen om te stoppen en zich nu eerst te richten op zijn werk en zijn gezin. Later dit jaar zal hij weer heit worden van hun tweede kindje. Afgelopen maandag is er tijdens de lessen afscheid genomen van Jeroen en heeft hij een mooi cadeau gekregen en daarnaast een map waarin iedereen wat leuks heeft geschreven over Jeroen. Als verrassing hebben we nog afscheid genomen in MFC It Trefpunt onder genot van een drankje en hapje. Jeroen bedankt voor alles wat je voor Turnlust gedaan hebt en wie weet tot ziens!

Nieuw juf Wietske

Eerlijk gezegd zaten we eerst met de handen in onze haren toen we hoorden dat Johanna aangaf te willen stoppen bij Turnlust, want ja, hoe vind je een nieuwe train(st)er voor de groepen van donderdag. Toen kwamen we in contact met Wietske Dorenbos die aangaf wel interesse te hebben. Wietske is een trainster met jarenlange ervaring zowel bij recreatief gym als bij de selectie dames. Eind mei heeft zij dan ook de twee meidengroepen op zich genomen. We zijn erg blij dat Wietske bij Turnlust is gekomen.

Freerunning en jongens recreatief

Helaas betekent dit voor de groep van freerunning en jongens recreatief dat er tot op heden nog steeds niemand gevonden is die deze groepen op zich wil nemen. Onze zoektocht is nog bezig, maar het is erg lastig om hiervoor iemand te krijgen. We hopen dat er zich toch iemand meldt in de zomervakantie zodat deze groepen dan ook weer los kunnen. We houden de ouders op de hoogte van de ontwikkelingen, maar houden ook in het achterhoofd dat we afscheid moeten gaan nemen van deze groepen als we geen vervanging kunnen krijgen. Dit zouden we erg spijtig vinden.

Heb je tips meld dit bij ons!

Al met al een raar seizoen, waar we het beste van geprobeerd hebben te maken. Na de zomervakantie hopen we weer met frisse moed te mogen starten, maar nu eerst een welverdiende vakantie voor iedereen!

Een paar foto’s van de laatste lessen deze week. Meer foto’s staan op de Facebookpagina van Turnlust.

Mededelingen vanuit het bestuur

Helaas is het niet mogelijk geweest om een ledenvergadering te organiseren. We hebben nagedacht om dit online te doen, maar blijven er toch bij dat het beter is om dit live te doen. Hieronder enkele mededelingen vanuit het bestuur.

 1. Incasseren contributie

Sinds januari 2021 zijn we als vereniging overgegaan naar Club Assistent. Vanuit dit programma worden geen meldingen meer verstuurd dat er geïncasseerd wordt. Facturen zijn, indien gewenst, via de mail op te vragen bij bestuurturnlusthallum@gmail.com.

 • Financieel verslag 2020

Financieel gezien is het voor Turnlust geen goed jaar geweest. Eenmalig hebben we aanspraak kunnen maken op subsidie, wat ons een beetje lucht gaf. Helaas kunnen wij als vereniging niet aanspraak maken op vele andere subsidies die aangeboden worden, omdat wij geen eigen gymzaal en dergelijke hebben, criteria waaraan je moet voldoen.

De vaste kosten van onze vereniging gaan wel gewoon door. De contributie wordt hierdoor iedere maand geïncasseerd. Als lid van de vereniging ben je een overeenkomst aangegaan, dit betekent dat je dan niet zomaar de contributie niet meer kunt betalen. Mocht je om de één of andere reden de contributie niet meer kunnen betalen, geef dit dan aan bij het bestuur, zodat we in overleg kunnen met elkaar hierover.

Vorig jaar zijn we jullie tegemoet gekomen door in de maanden juli en augustus geen contributie te incasseren.

De huur van de zaal gaat per september omhoog.

Helaas zijn wij hierdoor ook genoodzaakt om de contributie te moeten verhogen. Hoe precies moeten we nog op een rijtje zetten en dit zullen we dan kenbaar maken aan jullie en hopelijk kunnen we dit dan tijdens een ledenvergadering met jullie bespreken, zo niet, dan per mail of online.

 • (nieuwe) bestuursleden

Het huidige bestuur bestaat uit 2 personen, dit is te weinig. Er zijn oproepen geweest en ook zijn er mensen benaderd, maar helaas zonder succes. Wanneer er geen nieuwe bestuursleden bij komen, dan zal er straks geen bestuur meer zijn; zonder bestuur geen vereniging. Het is ook mogelijk om eerst als algemeen bestuurslid erbij te komen. Taken waarmee je ons al zou kunnen helpen is: website, Facebook, penningmeester, secretaris, voorzitter, sponsoring et cetera.

 • Nieuwe leden activiteitencommissie

De activiteitencommissie, momenteel bestaande uit Sabine, Rianne en Fotine hebben besloten ermee op te houden.

Inmiddels is via de mail een oproep gedaan voor nieuwe vrijwilligers met daarbij wat de activiteitencommissie doet. Ben je creatief en mag je graag helpen, meld je aan!

Sabine, Rianne en Fotine erg bedankt voor jullie inzet de afgelopen jaren, top geregeld allemaal!

Vlak voordat de Grote Clubactie start, dit zal zijn in september, zal het stokje overgedragen worden, dus hierbij nogmaals de oproep, meld je aan via de mail.

 • Vacature freerunning en jongens recreatief

We zijn nog op zoek naar een train(st)er voor de freerunning en jongens recreatief. Het gaat om twee uren op de donderdagmiddag. Heb je affiniteit met gym of freerunning en mag je voor een groep staan, dan horen we het graag!

Tips hierbij zijn van harte welkom. Weet je of ken je iemand laat het weten. We houden jullie op de hoogte van de voortgang van onze zoektocht.

 • Juryleden acro en turnen

Helaas heeft Anja aangegeven te gaan stoppen met jureren voor acro. Ook Pietje stopt met jureren bij turnen dames. Anja en Pietje bedankt voor jullie inzet de afgelopen jaren!

Op dit moment hebben we de volgende juryleden: Rianne, Jacoba, Menke en Janine, maar zij kunnen dit niet alleen en hebben jullie hulp erbij nodig!

Voor het nieuwe seizoen zoekt Turnlust nieuwe juryleden voor acro en turnen. Wil je hierover meer informatie stuur dan een e-mail.

 • Update lopende of geplande zaken
 • Zumba gaat nog wel door, maar daar moeten wel meer leden bij anders stopt dit straks
 • Grote Clubactie 2021. Ditmaal gaat de incasso via een QR-code of internetbankieren. Dus geen contant geld meer
 • Spek de Clubtas actie is afgerond, maar we hebben 101 tassen verkocht! Iedereen super bedankt voor de bestellingen
 • Strippenkaart t/m 6 jaar kosten hiervan zijn € 25,00. Kennismaking kleutergym of jazzdans
 • Mix 1 start na de zomervakantie
 • Jazz 1 is gestart, dit is voor jongens en meisjes uit groep 1 t/m 3
 • Groepsindeling na zomervakantie

We gaan proberen om hier de komende weken naar te kijken zodat we jullie op tijd kunnen informeren over hoe de groepen er na de zomer uit gaan zien.

 • Bereikbaarheid tijdens zomervakantie

Tijdens de zomervakantie zijn we beperkter bereikbaar, maar we zullen proberen om wanneer er e-mailberichten binnenkomen, er zo spoedig mogelijk op terug te komen.

Turnlust is bereikbaar via:

bestuurturnlusthallum@gmail.com/turnlustactiviteiten@gmail.com.

Bestuur en leiding wenst iedereen een fijne zomer toe en tot 23 augustus!

Leave a Comment